Sauzen - Dienst | woningbehangen.nl - Rijssen
  • Vanaf € 10,99 per m²
  • Aangebracht door professionals
  • Voordelig saus- en behangwerk
  • Geen verborgen kosten
  • Gratis kleuradvies

Sauzen

Sauzen; dé manier om je interieur op te frissen

Af en toe heeft je woning een opknapbeurt nodig. Vaak bereik je met een beetje kleur op de wanden al heel veel effect. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de ruimtes in huis een opfrisser te geven door wanden over te sauzen in dezelfde kleur, maar je kunt je interieur ook een totale make over geven met een stijlvolle nieuwe kleur volgens de laatste woontrends. Waar je ook voor kiest, het allerbelangrijkste is dat het sauzen van je muren secuur en netjes gebeurt, zodat je er weer jaren tevreden tegenaan kijkt. En daar helpen we je graag bij!
 

Waarom sauzen?

Een van de grote voordelen van sauzen is dat het een snelle en eenvoudige manier is om je wanden een opfrisser te geven. Met de juiste voorbereiding en technieken kunnen muren relatief snel gesausd worden en geef je ook wanden die al behangen zijn met renovlies, glasvlies en glasvezelbehang in no-time een stijlvolle opfrisser door ze over te verven. Daarnaast biedt het sauzen van muren tal veel mogelijkheden in kleurkeuze, afwerking en onderhoudsgemak. Het scala waar je uit kunt kiezen, is enorm breed, waardoor je de perfecte match kunt vinden voor jouw interieur en woonwensen.
 

Welke wanden kun je (laten) sauzen?

In principe is het mogelijk om iedere wand in huis te sauzen. De meeste wanden zijn gestuct en kunnen met gewone wandverf worden beschilderd. Een muur sauzen in de keuken vergt meer aandacht. Dit is namelijk de plek waar nog al eens etensresten op de muur terechtkomen, vooral achter de kookplaat bijvoorbeeld. Daarom is het verstandig om op deze plek een afneembare verf te gebruiken die je met een doekje schoon kunt maken zonder dat de kleur vervaagt. Ook de badkamer kan helemaal geverfd worden. Wil je tegels laten schilderen? Dan is het belangrijk dat je speciale tegelverf gebruikt.
 

Onderhoudsgemak

Muurverf wordt in allerlei verschillende soorten gemaakt en kan worden gekozen op basis van de gewenste eigenschappen, zoals zoals vuilafstotendheid en afwasbaarheid. Zo zorg je ervoor dat wanden afneembaar zijn en bestand tegen vuil en vlekken. Een goed voorbeeld van een vuilafstotende wandverf is Sigma Perl clean mat. Heb je een muur die is aangetast door vocht of nicotine? Dan is het verstandig om deze te sauzen met een synthetische muurverf. Dit type verf heeft vaak een basis van terpentine en heeft een uitstekende dekking die ook beschadigingen op de muur keurig camoufleert. Deze verf is bovendien gemakkelijk afneembaar met een nat doekje zonder dat de kleur vervaagt.
 

Waarom een professionele schilder?

Een wandje sauzen lijkt niet heel moeilijk, toch? Een vakkundige schilder van een gespecialiseerd bedrijf heeft echter veel betere materialen tot zijn beschikking. Hiermee weet hij jouw wanden veel egaler en strakker te sauzen dan jij het zelf kunt. Ook wanden die behangen zijn met renovlies, glasvlies of glasweefsel of die een bepaalde structuur hebben, kunnen door hem netjes gesausd worden.

Verf heeft de neiging om zich op te hopen. Een echte vakman weet hoe hij dit moet voorkomen, met een prachtig gladde muur als eindresultaat. Bij het sauzen kom je waarschijnlijk allerlei lastig hoekjes en randjes tegen waar je zelf niet goed bij kunt. Zelfs met de kleinste kwast moet je dan heel precies werken. Een deskundige binnenschilder heeft hierin jarenlange ervaring en bereikt moeiteloos iedere hoekje. Ook lichtknopjes en lastige plekjes, bijvoorbeeld achter de verwarming, zijn voor hem geen enkel probleem. Door een van onze professionele schilders in te huren, weet je zeker dat je straks helemaal tevreden bent over jouw gesausde wanden.

 

Meer informatie over sauzen